Keresés a honlapon

A Viadukt Alapítvány fontosnak tartja a civil társadalmi szervezetek kommunikációs támogatását, a tudatos, interaktív és digitális médiahasználat népszerűsítését.

Ugyancsak alapvető célként tűzték ki az alapítók a hátrányos helyzetű csoportok (hátrányos családi hátterű és halmozottan hátrányos helyzetben lévő gyermekek és fiatalok, fogyatékkal élők, lelki problémákkal küszködők, tartós betegségben szenvedők, egyedül élő idős emberek, szegények, nagycsaládosok, munkanélküliek, kisebbségek, kistérségi közösségek, stb., s ezek társadalmi szervezetei.) felzárkózásának segítését és az információs társadalomba való integrálását.

Mindehhez elengedhetetlen a különböző társadalmi rétegek, a helyzetüknél fogva elkülönült csoportok, a kisebbségek, a korosztályok, nemek és nemzetiségek közötti kommunikációs hidak építése, az országhatáron belüli és azon átívelő kapcsolatok erősítése.

Mindezek eléréséhez a Viadukt Alapítvány fontos tevékenységeket vállalt fel. Így például társadalmi célú kampányok megtervezését, a célcsoportok számára kommunikációs szaktanácsadást, előadások, tréningek, konferenciák szervezését, találkozók, kulturális rendezvények szervezését, különböző szervezetek közötti együttműködések kialakítását, adománygyűjtést, Internetes megjelenések szorgalmazását, s sorolhatnánk még azokat a kommunikációs feladatokat, amelyekhez az Alapítvány szeretne hozzájárulni.

A civil szférának fokozódó szerepe van a társadalmi változásokra való felkészítésben. Ahhoz, hogy elért eredményeinket bemutatva hangunkat hallassuk, és jelen legyünk a családok mindennapjaiban és a közéletben egyaránt, nagyobb együttműködésre van szükség a média szereplőivel. A sajtó tudatformáló hatását felhasználva a pozitív életszemlélet és a társadalmi párbeszéd terén jelentős lépéseket tehetünk.

A civil társadalom hidakat képes építeni a különböző társadalmi szektorok, nemek, népek, nemzetek között.Emellett a non-profit szervezetek média-tudása, illetve az alkalmazott marketing-ismeretek életképességet, áldásosabb és hatékonyabb tevékenységet biztosíthatnak a vállalt célok érdekében – annál is inkább, mert a média is kezd nyitni a civil társadalom felé, sőt erősödőben van a civil média.

Barát Tamás

Az Alapítvány Kuratóriuma tiszteletbeli elnöke

 

A Kuratórium további tagjai:

Ádám Ervin elnök

Mozga Márta Anna alelnök

Koós Jánosné titkár

Turbókné dr. Varga Gizella

Mayer Richárd Olivér

Vári Zsolt


A villanykörtétől a napelemig
2019.06.15.

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.
Adományozás Napja
2018.11.25.

2018-ban az Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi programhoz kapcsolódunk. Az adománygyűjtés mellett partnerszervezetekkel közös programot valósítunk meg Pesterzsébeten.
MEGHÍVÓ a Várba
2018.10.17.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és több civil szervezettel együttműködve invitáljuk meg az érdeklődőket egy történelmet idéző eseményre.
Beszédes fotótárlat a Városházán
2018.09.24.

Alapítványunk alapítótagja Hajdu Orsolya és édesanyja Nagy Ágnes fotókiállítása nyílik szept. 24-én a Budapest 18. kerületi Városháza Galériájában. Várunk szeretettel!
“A bizalom tolmácsai”
2018.08.08.

Aéapítványunk tiszteletbeli elnökének, a CCO Magazin alapító főszerkesztőjének, az MPRSZ örökös tagjának, Barát Tamásnak a korábbi nagysikerű című könyvét újból, új, korszerű módon, digitális formában jelentette meg az Akadémiai Kiadó.
Részletek >>

MESÉK A HOLDFÉNYBEN ÜNNEPRE HANGOLVA
2017.12.13.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával szervezett irodalmi és karácsonyi hangulatba ringató zenés programunkra szeretettel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, 2017. dec. 14-én 15 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házba!
Fogyatékkal élők Nemzetközi Napja
2017.11.24.

A ClubNetCet Egyesület, a Csend Fényei Klub és a Viadukt Alapítvány szervezésében első ízben kerül közös megrendezésre ez a csodálatos program.
Fogyatékkal élő és egészséges előadóművészek produkciói váltják egymást mintegy 120 percben.
A belépés ingyenes!
Szülőföldemtől elszakítva
2017.11.11.

Az Alapítványunk közreműködésével szervezett Budafoki Német Nemzetiségi napon sorra kerülő könyvbemutató videója elkészült.
Children's Rights
2017.02.21.

"Gyermeki jogok" megismerése izgalmas kihívás lehet a diákok számára is, különösen akkor, ha ezt más földrészek diákjaival közösen teszik. A Global Teenager Project 2017. tavaszi ciklusában ezt a fontos témakört járjuk körül.
Hogyan neveljünk boldogabb gyereket?
2016.12.01.

Gyermek jogai, a gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái, a család és a nagyszülők szerepe... Fordulj a Viadukt Alapítvány szakembereihez bizalommal!
Támogatónk a 18. Kerületi Önkormányzat .
Gyógyító kreativitás
2016.07.05.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósul meg.
Do You Speak English?
2016.02.10.

2016. márciusától ismét várjuk a tagokat az angol nyelvgyakorló körbe. A foglalkozásokat csütörtökönként 16 órától tartjuk.
Jelentkezés és információ: viaduktinfo@gmail.com


Az Adományozás Napja
2015.11.07.

2015. november 16-án kerül sor a Templárius Alapítvány által meghonosított adományosztó, a rászorultak megsegítését ösztönző közösségi rendezvényre. Zenés irodalmi műsorral várunk Mindenkit szeretettel a 18. kerületi Városháza Dísztermében!
Szülők és fiatalok Akadémiája
2015.10.28.

Hiánypótló esélyegyenlőségi előadás-sorozatot indítunk Kelenvölgyben, az Újbuda Önkormányzatának támogatásával.
November számunkra a Család hónapja lett. Már "levonult" az iskolakezdés, lassan közeleg a Karácsony....
A diákok, szülők és nagyszülők négy héten át találkozhatnak szakembereinkkel, s mi igyekszünk választ adni kimondott vagy elhallgatott problémáikra.
Global Teenager Project
2015.09.30.

Napjaink világát érintő problémák iránt érdeklődő résztvevőket keresünk angol nyelvű online csoportunkba. Információ: gtp@clubnetcet.hu
Jótékonyság 2015
2015.06.10.

"Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Ez a lélekemelő frappáns idézet fogadja az Olvasót a Jótékonyság újság legfrissebb számában.
Hitelesek az Oxyfa ültetvények
2015.01.28.

A KPMG hitelesítette a Carbon Solutions Kft.Oxyfa ültetvényeit!
A teljes ültetési és nyomon követési rendszer megfelel a valóságnak és a szigorú követelményrendszernek, a kiosztott ültetvényszámok valós és fizikailag ténylegesen létező OXYFA ültetvényeken alapulnak, és nem kerülnek többszöri kiosztásra.
Sikeres az eMagyarország program
2014.12.25.

A megyei eMagyarország Pontok tanácsadói az év végén ajándékkal lepték meg a lakosságot.
Szakmai beszélgetés az MPRSZ Kávéházában
2014.11.21.

Nagy érdeklődést keltő témáról szólt az MPRSZ által 2014. október 16-án megrendezett PR Kávéházi Este.
A szakmai beszélgetésen, amelyre az Uránia Kávéház kellemes környezetében került sor, a résztvevők a társadalmi célú kommunikáció helyzetét vizsgálták vállalati, média, jogi és gyakorlati szempontból, és azt a kérdést boncolgatták, hogy a közelmúltban életbe lépett reklámtörvénynek milyen hatása lehet erre a kommunikációs területre.
Mi az a híresztelésdoktrína?
2014.11.21.

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról, adja tudtul a Sajtóetika oldala. http://ow.ly/D9Zsb.
Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.
Civil Börze Club
2014.11.17.

A közösségi vásár következő alkalma november 21-én lesz a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.
FRISS HÍREINK MOSTANTÓL ITT OLVASHATÓK
2014.11.15.

A honlapunk megújult!
A tartalmak feltöltés alatt állnak. Kérjük, térjen vissza később is!