Keresés a honlapon

Nyitó előadást tartott Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke. Kiemelte mennyire lényeges az egyén adatainak védelme elhalálozása után is. Ezután Dr. Weszelovszky Zoltán következett, aki a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elmúlt 18 évének működéséről adott számot. Balogh Miklós a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. elnök-vezérigazgatója " Regélő kövek" címmel a Fiumei Úti Sírkert és a Salgótarjáni Utcai Zsidó Temető megújulásáról tartott érdekes beszámolót sok szép fotó bemutatásával. A kövek szépsége, mint az emlékezés fontos közvetítői, a művészeti stílusok megjelenítői évszázadokon keresztül. Sajnos a jövő nemzedéke többnyire már csak digitálisan mentett információkból tud majd tájékozódni a múltat illetően.

A konferencia első blokkját Dr. Windisch László a Magyar Nemzeti Bank alelnöke zárta a Kossuth tér nemzeti emlékhelyet ábrázoló emlékérme hivatalos kibocsátásával, illetve az első példányok ünnepi átadásával.

A kávészünet után Lechner Csaba a Nemzeti Örökség Intézetének stratégiai igazgatója "Muhi 777" címmel beszélt egy történelmi emlékhely kivitelezéséről, megújulásáról képekkel illusztrálva. Ezt követően Dr. Gerencsér Balázs a SZIGÜ cégcsoport vezetője a Nagykőrösi Református Temető rejtett szépségeibe kalauzolt el minket, bemutatva annak teljes történetét és nevezetességeit. Érdekes kitérőt tettünk Arany János életébe, aki több mint tíz évet töltött a településen, így sok tekintetben - pl. sírversek - kötődik a temetőben nyugvókhoz. Dr. Zelena András a Budapesti Gazdasági Egyetem adjunktusa rendkívül érdekes előadást tartott arról, van-e helye a gyászjelentéseknek a közösségi oldalakon. Megosztotta velünk kutatásainak eredményét, mely a közösségi oldalakon megjelenő posztok számára és tartalmára vonatkozott, ezzel is szemléltetve az emberek gyásszal kapcsolatos internetes szokásait. Kifejtette mennyire segítik vagy hátráltatják a modern megjelenési formák a gyász feldolgozását.

Az utolsó 15 percben Szakács István a Nemzeti Örökség Intézetének műszaki igazgatója az Apponyi-gyászhintó restaurálásáról és a Fiumei Úti Sírkertben történő kiállításáról beszélt. A hintó évekig pihent egy raktárban és különös módon állapotát remekül megőrizte, ami nem is annyira a tárolásnak volt köszönhető, mint inkább a kiváló technológiának, amivel egykor elkészítették. Fotók segítségével minderről is kaptunk tájékoztatást. Utoljára fedetlenül a Múzeumok Éjszakáján láthatta a nagyközönség, ezután elfoglalta végső nyughelyét egy speciálisan erre a célra tervezett és készített modern, több rétegű üvegezéssel gyártott hőszigetelt és fűthető tárolóban. Ennek különlegessége még, hogy az előtető hossza megfelel annak a méretnek, ami a hintó befogott lovakkal történő használatakor látható.

Zárszót mondott Dr. Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyelet Bizottság elnöke, majd fogadásra invitálták a vendégeket, ahol lehetőség nyílt ismerkedésre és az elhangzottak megvitatására.

Köszönjük a lehetőséget!

Gyebnár Annamária


A villanykörtétől a napelemig
2019.06.15.

Adományozás Napja
2018.11.25.

2018-ban az Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi programhoz kapcsolódunk. Az adománygyűjtés mellett partnerszervezetekkel közös programot valósítunk meg Pesterzsébeten.
MEGHÍVÓ a Várba
2018.10.17.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és több civil szervezettel együttműködve invitáljuk meg az érdeklődőket egy történelmet idéző eseményre.
Beszédes fotótárlat a Városházán
2018.09.24.

Alapítványunk alapítótagja Hajdu Orsolya és édesanyja Nagy Ágnes fotókiállítása nyílik szept. 24-én a Budapest 18. kerületi Városháza Galériájában. Várunk szeretettel!
“A bizalom tolmácsai”
2018.08.08.

Aéapítványunk tiszteletbeli elnökének, a CCO Magazin alapító főszerkesztőjének, az MPRSZ örökös tagjának, Barát Tamásnak a korábbi nagysikerű című könyvét újból, új, korszerű módon, digitális formában jelentette meg az Akadémiai Kiadó.
Részletek >>

MESÉK A HOLDFÉNYBEN ÜNNEPRE HANGOLVA
2017.12.13.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával szervezett irodalmi és karácsonyi hangulatba ringató zenés programunkra szeretettel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, 2017. dec. 14-én 15 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házba!
Fogyatékkal élők Nemzetközi Napja
2017.11.24.

A ClubNetCet Egyesület, a Csend Fényei Klub és a Viadukt Alapítvány szervezésében első ízben kerül közös megrendezésre ez a csodálatos program.
Fogyatékkal élő és egészséges előadóművészek produkciói váltják egymást mintegy 120 percben.
A belépés ingyenes!
Szülőföldemtől elszakítva
2017.11.11.

Az Alapítványunk közreműködésével szervezett Budafoki Német Nemzetiségi napon sorra kerülő könyvbemutató videója elkészült.
Children's Rights
2017.02.21.

"Gyermeki jogok" megismerése izgalmas kihívás lehet a diákok számára is, különösen akkor, ha ezt más földrészek diákjaival közösen teszik. A Global Teenager Project 2017. tavaszi ciklusában ezt a fontos témakört járjuk körül.
Hogyan neveljünk boldogabb gyereket?
2016.12.01.

Gyermek jogai, a gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái, a család és a nagyszülők szerepe... Fordulj a Viadukt Alapítvány szakembereihez bizalommal!
Támogatónk a 18. Kerületi Önkormányzat .
Gyógyító kreativitás
2016.07.05.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósul meg.
Do You Speak English?
2016.02.10.

2016. márciusától ismét várjuk a tagokat az angol nyelvgyakorló körbe. A foglalkozásokat csütörtökönként 16 órától tartjuk.
Jelentkezés és információ: viaduktinfo@gmail.com


Az Adományozás Napja
2015.11.07.

2015. november 16-án kerül sor a Templárius Alapítvány által meghonosított adományosztó, a rászorultak megsegítését ösztönző közösségi rendezvényre. Zenés irodalmi műsorral várunk Mindenkit szeretettel a 18. kerületi Városháza Dísztermében!
Szülők és fiatalok Akadémiája
2015.10.28.

Hiánypótló esélyegyenlőségi előadás-sorozatot indítunk Kelenvölgyben, az Újbuda Önkormányzatának támogatásával.
November számunkra a Család hónapja lett. Már "levonult" az iskolakezdés, lassan közeleg a Karácsony....
A diákok, szülők és nagyszülők négy héten át találkozhatnak szakembereinkkel, s mi igyekszünk választ adni kimondott vagy elhallgatott problémáikra.
Global Teenager Project
2015.09.30.

Napjaink világát érintő problémák iránt érdeklődő résztvevőket keresünk angol nyelvű online csoportunkba. Információ: gtp@clubnetcet.hu
Jótékonyság 2015
2015.06.10.

"Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Ez a lélekemelő frappáns idézet fogadja az Olvasót a Jótékonyság újság legfrissebb számában.
Hitelesek az Oxyfa ültetvények
2015.01.28.

A KPMG hitelesítette a Carbon Solutions Kft.Oxyfa ültetvényeit!
A teljes ültetési és nyomon követési rendszer megfelel a valóságnak és a szigorú követelményrendszernek, a kiosztott ültetvényszámok valós és fizikailag ténylegesen létező OXYFA ültetvényeken alapulnak, és nem kerülnek többszöri kiosztásra.
Sikeres az eMagyarország program
2014.12.25.

A megyei eMagyarország Pontok tanácsadói az év végén ajándékkal lepték meg a lakosságot.
Szakmai beszélgetés az MPRSZ Kávéházában
2014.11.21.

Nagy érdeklődést keltő témáról szólt az MPRSZ által 2014. október 16-án megrendezett PR Kávéházi Este.
A szakmai beszélgetésen, amelyre az Uránia Kávéház kellemes környezetében került sor, a résztvevők a társadalmi célú kommunikáció helyzetét vizsgálták vállalati, média, jogi és gyakorlati szempontból, és azt a kérdést boncolgatták, hogy a közelmúltban életbe lépett reklámtörvénynek milyen hatása lehet erre a kommunikációs területre.
Mi az a híresztelésdoktrína?
2014.11.21.

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról, adja tudtul a Sajtóetika oldala. http://ow.ly/D9Zsb.
Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.
Civil Börze Club
2014.11.17.

A közösségi vásár következő alkalma november 21-én lesz a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.
FRISS HÍREINK MOSTANTÓL ITT OLVASHATÓK
2014.11.15.

A honlapunk megújult!
A tartalmak feltöltés alatt állnak. Kérjük, térjen vissza később is!