Keresés a honlapon

Civilek internetes kultúrájának fejlesztése képzés Budapesten 2018. 03. 3-4.

A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

Az alkalomra megjelenő Internetklub.Info - Magyar eFigyelő legfrisebb számában a következő cikkek jelentek meg:

MODERN PERSELYEZÉS VILÁGA

CIVILEN A CIVILEK KÖZÖTT

A PUBLIC RELATIONS ÉS AZ INTERNET KAPCSOLATA

WEBLAP VAGY HONLAP?

CSODÁLATOS NETSZÓKINCSÜNK

AZ ÍMÉLEZÉS* ETIKETTJE

MENJEK VAGY MARADJAK?

JÁTÉK? SPORT?

 

A programot a ClubNetCet Internees Ismeretterjesztő Egyesület szervezi.

 


 

Társadalmi (közösségi) média

"A közösségi (social) média az egymáshoz tudatosan kapcsolódó szereplők, egyének és szervezetek tudatos és szándékos köteléke. A kapcsolat, illetve a kötelék kifejezés ebben az összefüggésben hálózat formájában jelenik meg és működik, amely a laza barátságtól, az összetartozás élményétől, a szoros üzleti kapcsolatok építéséig terjedhet." - Barát Tamás tanulmányából közöl részleteket a ClubNetCet Egyesület gondozásában megjelenő ZsebNetCet legújabb száma.

A Nemzeti Együttműkdési Alap támogatásával többezer példányban megjelent ingyenes kiadványban még számos érdekesség olvasható "Á-tól Cettig". A zsebfüzetet az egyesület tagjai könyvtárakban, közösségi házakban, a fővárosi önkormányzatok ügyfélszolgálatán, civil szervezetek rendezvényein és partnerein keresztül terjesztik.


 

Megjelent a Jótékonyság újság legújabb digitális száma, amely "egy kis boldogság".

Jótékonyság 2016 május (különszám)


 


Jótékonyság 2015 tavasz

16 oldal 40 jótékony írás benne 13 közéleti interjú és sok érdekesség
Címlapvers kedvenc sora: "Örülj, ha jön egy zivatar,ha örülsz, akkor nem zavar."

Az ajándékszámot, ha nyújtják feléd az utcán, fogadd el!Lapozz bele!

 

http://issuu.com/jotekonysag/docs/jotekonysag_2015_tavasz_issuu


 

Megjelent a Jótékonyság újság 2014. decemberi száma

A Civilkomp Alapítvány kiadványát elektronikus formában "veheti kézbe" a jótékonyság iránt fogékony kedves Olvasó.

Jótékonyság újság

 


 

Híresztelésdoktrína, utánközlések, cikklopások - etikai ajánlás

A MÚOSZ Etikai Bizottsága megtárgyalta a híresztelésdoktrína, utánközlések, cikklopások témakörében rendezett kerekasztal tanácskozáson elhangzottakat, valamint az Etikai Bizottsághoz beérkezett javaslatokat, s mindezek figyelembevételével a témában az alábbi állásfoglalását alakította ki.

A MÚOSZ Etikai Bizottsága általános érvényű szabályként, azt az álláspontot alakította ki, hogy a nyomtatott és online sajtó olvasóit, a televízió nézőket és a rádióhallgatókat az információhoz hozzájutás lehetőségeitől megfosztani, a sajtóetikának és az Emberi Jogok Nyilatkozata 19. cikkelyének ellentmondó cselekedet.

A nyilvánosság tájékoztatását végző sajtóorgánumok és azok munkatársainak bármilyen korlátozása, a tájékozódáshoz fűződő alapvető emberi és állampolgári jog megsértését jelenti.

A fentiekből következik, hogy a különböző sajtóalkotások utánközlése, idézése, sajtófigyelőkbe történő beillesztése nem ütközik a sajtóetikába, azonban az utánközlés etikus szabályait, illetve a Polgári Törvénykönyv és a szerzői jogi törvény vonatkozó paragrafusait minden média, minden újságíró köteles betartani.

 

Az etikai alapelvek ide kattintva elolvashatók.

 


 

A sajtóetikáról a Civil Rádióban

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról. A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról.

Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.

A válaszok, az interjú ide kattintva meghallgatható.

 


A SAJTÓ-AKKREDITÁCIÓ - SAJTÓ-REGISZTRÁCIÓ - ETIKAI SZABÁLYAI

MÉDIA ÖNSZABÁLYZÓ TESTÜLET 2014/2. sz. HATÁROZATA

A MÉDIA ÖNSZABÁLYZÓ TESTÜLET a SAJTÓ-AKKREDITÁCIÓK - A SAJTÓ REGISZTRÁCIÓ - ETIKAI SZABÁLYAI témájában az alábbi állásfoglalást alakította ki:

HATÁROZAT

A MÉDIA ÖNSZABÁLYZÓ TESTÜLET általános érvényű szabályként, azt az álláspontot alakította ki, hogy asajtó-akkreditáció, sajtó-regisztráció során bármely, hivatalosan újságírónak tekinthető személyt, az információkhoz hozzájutás lehetőségeitől megfosztani, asajtóetikának ellentmondó cselekedet.

A nyilvánosság tájékoztatásában közfeladatot ellátó újságíró tevékenységének bármilyen korlátozása, a tájékozódáshoz fűződő alapvető emberi és állampolgári jog megsértését jelenti.

A sajtó-akkreditáció témakörében előfordulhatnak olyan körülmények, amelyek a fent megfogalmazott szabály alól kivételt jelenthetnek.Ilyen kivétel: a hatályos jogszabályok által körülírt személyiségi jog, a katonai illetve az államtitkok körébe tartozó információk, valamint a társadalom valamely csoportjai ellen történő uszítás, kirekesztésre történőfelbujtás, vagy a bűncselekmény(ek) esete(i). A konkrét kivétel meghatározása az információ birtokosa, a sajtó-akkreditáció, sajtó-regisztráció szervezőjének döntési körébe tartozik.

Az etikai alapelvek teljes terjedelmében itt elolvashatók.

 


A PR-CIKKEK MEGJELENTETÉSE

MÉDIA ÖNSZABÁLYZÓ TESTÜLET 2014/3. sz. HATÁROZATA

A MÉDIA ÖNSZABÁLYZÓ TESTÜLET a PR-CIKKEK MEGJELENTETÉSE témájában az alábbi állásfoglalást alakította ki:

ÁLLÁSFOGLALÁS

A MÉDIA ÖNSZABÁLYZÓ TESTÜLET elítéli azt a magyarországi sajtó-szakmai gyakorlatot, ahol a nyomtatott és elektronikus sajtó különböző sajtóorgánumai, kiadói fizetett szöveges hirdetéseket pr-cikk kifejezéssel ajánlanak fel a hirdető feleknek, s ezeket a pr-cikkeket, közleményeket - hirdetéseket - mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül publikálják.

Az etikai alapelvek teljes szövege ide kattintva elolvasható.


A MÖT határozata: az internetes (online) média etikai követelményei

Média Önszabályzó Testület (MÖT) a magyar sajtó-szervezetek szakmai – etikai együttműködése a minőségi nyomtatott és elektronikus média érdekében

A Média Önszabályzó Testület 2013.09.09.-i kollégiumi ülése határozatot hozott az internetes (online) média etikai követelményeinek az Újságíró-szervezetek Közös Etikai Alapelveibe történő beépítésével kapcsolatosan.

Az ajánlás szövege ide kattintva elolvasható.


Ki az újságíró?

A Média Önszabályzó Testület 2013.09.09.-i kollégiumi ülése határozatot hozott a tekintetben, hogy eljárásai során kit tekint újságírónak.

Újságíró az a személy, aki tájékoztatási vagy véleményformálási céllal létrehozott szellemi  termékét a média valamely műfajában és csatornáján keresztül rendszeresen közzéteszi, vagy a közzétételben foglalkozásából eredően közreműködik.

Újságírói tevékenységnek minősíthető a nyilvánosság tájékoztatásának alkotói folyamatában való hivatásszerű közreműködés.

További részletek ide kattintva elolvashatók.

 A villanykörtétől a napelemig
2019.06.15.

Adományozás Napja
2018.11.25.

2018-ban az Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi programhoz kapcsolódunk. Az adománygyűjtés mellett partnerszervezetekkel közös programot valósítunk meg Pesterzsébeten.
MEGHÍVÓ a Várba
2018.10.17.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és több civil szervezettel együttműködve invitáljuk meg az érdeklődőket egy történelmet idéző eseményre.
Beszédes fotótárlat a Városházán
2018.09.24.

Alapítványunk alapítótagja Hajdu Orsolya és édesanyja Nagy Ágnes fotókiállítása nyílik szept. 24-én a Budapest 18. kerületi Városháza Galériájában. Várunk szeretettel!
“A bizalom tolmácsai”
2018.08.08.

Aéapítványunk tiszteletbeli elnökének, a CCO Magazin alapító főszerkesztőjének, az MPRSZ örökös tagjának, Barát Tamásnak a korábbi nagysikerű című könyvét újból, új, korszerű módon, digitális formában jelentette meg az Akadémiai Kiadó.
Részletek >>

MESÉK A HOLDFÉNYBEN ÜNNEPRE HANGOLVA
2017.12.13.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával szervezett irodalmi és karácsonyi hangulatba ringató zenés programunkra szeretettel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, 2017. dec. 14-én 15 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házba!
Fogyatékkal élők Nemzetközi Napja
2017.11.24.

A ClubNetCet Egyesület, a Csend Fényei Klub és a Viadukt Alapítvány szervezésében első ízben kerül közös megrendezésre ez a csodálatos program.
Fogyatékkal élő és egészséges előadóművészek produkciói váltják egymást mintegy 120 percben.
A belépés ingyenes!
Szülőföldemtől elszakítva
2017.11.11.

Az Alapítványunk közreműködésével szervezett Budafoki Német Nemzetiségi napon sorra kerülő könyvbemutató videója elkészült.
Children's Rights
2017.02.21.

"Gyermeki jogok" megismerése izgalmas kihívás lehet a diákok számára is, különösen akkor, ha ezt más földrészek diákjaival közösen teszik. A Global Teenager Project 2017. tavaszi ciklusában ezt a fontos témakört járjuk körül.
Hogyan neveljünk boldogabb gyereket?
2016.12.01.

Gyermek jogai, a gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái, a család és a nagyszülők szerepe... Fordulj a Viadukt Alapítvány szakembereihez bizalommal!
Támogatónk a 18. Kerületi Önkormányzat .
Gyógyító kreativitás
2016.07.05.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósul meg.
Do You Speak English?
2016.02.10.

2016. márciusától ismét várjuk a tagokat az angol nyelvgyakorló körbe. A foglalkozásokat csütörtökönként 16 órától tartjuk.
Jelentkezés és információ: viaduktinfo@gmail.com


Az Adományozás Napja
2015.11.07.

2015. november 16-án kerül sor a Templárius Alapítvány által meghonosított adományosztó, a rászorultak megsegítését ösztönző közösségi rendezvényre. Zenés irodalmi műsorral várunk Mindenkit szeretettel a 18. kerületi Városháza Dísztermében!
Szülők és fiatalok Akadémiája
2015.10.28.

Hiánypótló esélyegyenlőségi előadás-sorozatot indítunk Kelenvölgyben, az Újbuda Önkormányzatának támogatásával.
November számunkra a Család hónapja lett. Már "levonult" az iskolakezdés, lassan közeleg a Karácsony....
A diákok, szülők és nagyszülők négy héten át találkozhatnak szakembereinkkel, s mi igyekszünk választ adni kimondott vagy elhallgatott problémáikra.
Global Teenager Project
2015.09.30.

Napjaink világát érintő problémák iránt érdeklődő résztvevőket keresünk angol nyelvű online csoportunkba. Információ: gtp@clubnetcet.hu
Jótékonyság 2015
2015.06.10.

"Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Ez a lélekemelő frappáns idézet fogadja az Olvasót a Jótékonyság újság legfrissebb számában.
Hitelesek az Oxyfa ültetvények
2015.01.28.

A KPMG hitelesítette a Carbon Solutions Kft.Oxyfa ültetvényeit!
A teljes ültetési és nyomon követési rendszer megfelel a valóságnak és a szigorú követelményrendszernek, a kiosztott ültetvényszámok valós és fizikailag ténylegesen létező OXYFA ültetvényeken alapulnak, és nem kerülnek többszöri kiosztásra.
Sikeres az eMagyarország program
2014.12.25.

A megyei eMagyarország Pontok tanácsadói az év végén ajándékkal lepték meg a lakosságot.
Szakmai beszélgetés az MPRSZ Kávéházában
2014.11.21.

Nagy érdeklődést keltő témáról szólt az MPRSZ által 2014. október 16-án megrendezett PR Kávéházi Este.
A szakmai beszélgetésen, amelyre az Uránia Kávéház kellemes környezetében került sor, a résztvevők a társadalmi célú kommunikáció helyzetét vizsgálták vállalati, média, jogi és gyakorlati szempontból, és azt a kérdést boncolgatták, hogy a közelmúltban életbe lépett reklámtörvénynek milyen hatása lehet erre a kommunikációs területre.
Mi az a híresztelésdoktrína?
2014.11.21.

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról, adja tudtul a Sajtóetika oldala. http://ow.ly/D9Zsb.
Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.
Civil Börze Club
2014.11.17.

A közösségi vásár következő alkalma november 21-én lesz a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.
FRISS HÍREINK MOSTANTÓL ITT OLVASHATÓK
2014.11.15.

A honlapunk megújult!
A tartalmak feltöltés alatt állnak. Kérjük, térjen vissza később is!