Keresés a honlapon

A Viadukt Alapítvány  a Társadalmi Kommunikáció Fejlesztéséért szervezésében Újbuda Önkormányzatának támogatásával

 

Szülők - Fiatalok Akadémiája

2015. nov. 6., nov. 12., nov. 20., nov. 27.

Kelenvölgyi Közösségi Ház

1116 Budapest, Kardhegy utca 2.

 

„A gyermek bámulatos pontossággal mutat rá arra, amin dolgoznunk kell, a vele kapcsolatos nehézségek jelzések - és egyben lehetőségek is a továbblépésre. Felhívják a figyelmünket arra, hogy miben kell változnunk, fejlődnünk. Igen, ha engedjük, gyermekünk átírja a történetünket - és ebben a folyamatban mi válunk tanulóvá.” dr. Kádár Annamária

 

 

S z ü l ő k   A k a d é m i á ja


November 6. péntek 18:00

Hogyan neveljünk nyugodtabb, boldogabb, magabiztosabb gyerekeket, a gyerekközpontú válás. A szülői felügyelet és kapcsolattartás.

Előadó: dr. Varga Gizella

jogász, családi-párkapcsolati konfliktuskezelő mediátor

 

November 12. csütörtök 18:00

A gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái. A gyerekek egészségesebb életmódra nevelése.

Előadó: dr. Farkas-Tóth Krisztina

védőnő-jogász, mediátor

 

F i a t a l k o r ú a k   A k a d é m i á j a


November 20. péntek 18:00

Félelmeink és gátlásaink leküzdése, önértékelés, önelfogadás. Konfliktusaink kezelése a családban, iskolában, baráti kapcsolatokban.

Előadó: dr. Varga Gizella

jogász, családi-párkapcsolati konfliktuskezelő mediátor

 

November 27. 18:00

A szenvedélybetegségekről őszintén.

Előadó: dr. Nagy Tímea

orvos-jogász

A gyermeki jogok, a gyermek vélemény-nyilvánítási joga. A bűnmegelőzés a gyermekvédelemben.

 

Előadó: dr. Farkas-Tóth Krisztina

védőnő-jogász mediátor

 

Az előadásokat követően mód nyílik kötetlen beszélgetésre.

 

Az előadásainkat szülőknek, kamaszoknak és a felnőttkor küszöbén álló fiatalkorúak részére szervezzük. A mai társadalom olyan kihívásokat eredményez, melynek igen nehéz megfelelni a megfelelő korcsoportoknak.

A családnak különleges szerepe van a társadalmi viszonyok újratermelésében, hiszen generációkon keresztül örökíti át értékeit, normáit, viselkedési szabályait.

Gondjaikat, érzéseiket - a feszültségek egyre csak halmozódnak. Napjainkban válságban van-e a család, vagy csak alkalmazkodik a megváltozott helyzethez, e tekintetben megoszlanak a vélemények. Egy biztos: a hagyományos családmodell átalakulóban van. Rohamosan csökken a házasságban élők és a családban vállalt gyerekek száma. A középkorúak és az idősek még tartják magukat a régi hagyományokhoz, de a fiatalok körében egyre kevesebb a tartós párkapcsolatban élők aránya, sokan inkább az élettársi viszonyt helyezik előtérbe.

Konfliktusokhoz vezethet a szülői modell hiánya vagy a hibás minták átvétele, az otthonról hozott szerepfelfogások, problémamegoldások és erkölcsi kérdések ellentmondása is.

A családtagoknál gyakran probléma, hogy nem megfelelően kommunikálnak egymással, nem fogalmazzák meg nyíltan gondolataikat, nem beszélik meg egymással

Egyre gyakoribb a házasságok és a párkapcsolatok széthullása. Ennek következtében az elvált szülők között igen fontos a további együttműködés, a kapcsolattartás és a szülői felügyeletben való megállapodás.

A gyermek érdekét kell mindenek fellett figyelembe venni. A Családsegítő és a Gyermekjóléti Szolgáltatás főbb feladata az, hogy a családok szociális és mentálhigiénés helyzetét figyelemmel kísérje, feltárja a krízisek okait és a megoldásba bevonódjon, támogatást nyújtson, valamint az is, hogy életvezetési tanácsadást nyújtsanak a rászorulóknak. Előadásainkkal segítjük a szülők és a gyerekek, kamaszok, fiatalkorúak ismeretszerzését és lehetőséget biztosítunk a téma legjobb szakembereivel való közvetlen beszélgetésre.

 

A család és az iskola együttműködésének újragondolása fontos feladat a mai magyar nevelésügyben és iskolarendszerben. Ma alapvető kérdésnek számít még mindig, hogy hol kezdődik az iskola oktatási- nevelési feladata és hol a család kompetenciája. Többször akad olyan ambivalens helyzet, amikor a szülőn kérik számon a gyermek olyan iskolai viselkedését, aminél az nem is volt jelen; mi a szülő szerepe a családban, hogyan lehet boldog kiegyensúlyozott gyermekeket nevelni, a kisgyerekkor és a kamaszkor lelki  problémái, hogyan kezeljük a konfliktusokat,  az agressziót stb.

Mi a mediáció (közvetítés ) szerepe a konfliktuskezelésben és a szülők válása esetén történő kapcsolattartás rendezésében?

 

Ezekre keressük a válaszokat és adunk segítséget szülőknek, oktatási intézményeknek és nem utolsó sorban a gyerekeknek, akiket leginkább érintenek ezek a témák.

 

Projektvezető: dr. Varga Gizella

Információ: 06 70 6541961, viaduktinfo@gmail.com


A villanykörtétől a napelemig
2019.06.15.

Adományozás Napja
2018.11.25.

2018-ban az Adakozó Kedd elnevezésű nemzetközi programhoz kapcsolódunk. Az adománygyűjtés mellett partnerszervezetekkel közös programot valósítunk meg Pesterzsébeten.
MEGHÍVÓ a Várba
2018.10.17.

A Budavári Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében és több civil szervezettel együttműködve invitáljuk meg az érdeklődőket egy történelmet idéző eseményre.
Beszédes fotótárlat a Városházán
2018.09.24.

Alapítványunk alapítótagja Hajdu Orsolya és édesanyja Nagy Ágnes fotókiállítása nyílik szept. 24-én a Budapest 18. kerületi Városháza Galériájában. Várunk szeretettel!
“A bizalom tolmácsai”
2018.08.08.

Aéapítványunk tiszteletbeli elnökének, a CCO Magazin alapító főszerkesztőjének, az MPRSZ örökös tagjának, Barát Tamásnak a korábbi nagysikerű című könyvét újból, új, korszerű módon, digitális formában jelentette meg az Akadémiai Kiadó.
Részletek >>

MESÉK A HOLDFÉNYBEN ÜNNEPRE HANGOLVA
2017.12.13.

Újbuda Önkormányzatának támogatásával szervezett irodalmi és karácsonyi hangulatba ringató zenés programunkra szeretettel várunk gyermekeket és felnőtteket egyaránt, 2017. dec. 14-én 15 órától a Kelenvölgyi Közösségi Házba!
Fogyatékkal élők Nemzetközi Napja
2017.11.24.

A ClubNetCet Egyesület, a Csend Fényei Klub és a Viadukt Alapítvány szervezésében első ízben kerül közös megrendezésre ez a csodálatos program.
Fogyatékkal élő és egészséges előadóművészek produkciói váltják egymást mintegy 120 percben.
A belépés ingyenes!
Szülőföldemtől elszakítva
2017.11.11.

Az Alapítványunk közreműködésével szervezett Budafoki Német Nemzetiségi napon sorra kerülő könyvbemutató videója elkészült.
Children's Rights
2017.02.21.

"Gyermeki jogok" megismerése izgalmas kihívás lehet a diákok számára is, különösen akkor, ha ezt más földrészek diákjaival közösen teszik. A Global Teenager Project 2017. tavaszi ciklusában ezt a fontos témakört járjuk körül.
Hogyan neveljünk boldogabb gyereket?
2016.12.01.

Gyermek jogai, a gyerekkor és a kamaszkor lélektani problémái, a család és a nagyszülők szerepe... Fordulj a Viadukt Alapítvány szakembereihez bizalommal!
Támogatónk a 18. Kerületi Önkormányzat .
Gyógyító kreativitás
2016.07.05.

A projekt a KÖSZ! Program támogatásával valósul meg.
Do You Speak English?
2016.02.10.

2016. márciusától ismét várjuk a tagokat az angol nyelvgyakorló körbe. A foglalkozásokat csütörtökönként 16 órától tartjuk.
Jelentkezés és információ: viaduktinfo@gmail.com


Az Adományozás Napja
2015.11.07.

2015. november 16-án kerül sor a Templárius Alapítvány által meghonosított adományosztó, a rászorultak megsegítését ösztönző közösségi rendezvényre. Zenés irodalmi műsorral várunk Mindenkit szeretettel a 18. kerületi Városháza Dísztermében!
Szülők és fiatalok Akadémiája
2015.10.28.

Hiánypótló esélyegyenlőségi előadás-sorozatot indítunk Kelenvölgyben, az Újbuda Önkormányzatának támogatásával.
November számunkra a Család hónapja lett. Már "levonult" az iskolakezdés, lassan közeleg a Karácsony....
A diákok, szülők és nagyszülők négy héten át találkozhatnak szakembereinkkel, s mi igyekszünk választ adni kimondott vagy elhallgatott problémáikra.
Global Teenager Project
2015.09.30.

Napjaink világát érintő problémák iránt érdeklődő résztvevőket keresünk angol nyelvű online csoportunkba. Információ: gtp@clubnetcet.hu
Jótékonyság 2015
2015.06.10.

"Örülj, ha jön egy zivatar, ha örülsz, akkor nem zavar." Ez a lélekemelő frappáns idézet fogadja az Olvasót a Jótékonyság újság legfrissebb számában.
Hitelesek az Oxyfa ültetvények
2015.01.28.

A KPMG hitelesítette a Carbon Solutions Kft.Oxyfa ültetvényeit!
A teljes ültetési és nyomon követési rendszer megfelel a valóságnak és a szigorú követelményrendszernek, a kiosztott ültetvényszámok valós és fizikailag ténylegesen létező OXYFA ültetvényeken alapulnak, és nem kerülnek többszöri kiosztásra.
Sikeres az eMagyarország program
2014.12.25.

A megyei eMagyarország Pontok tanácsadói az év végén ajándékkal lepték meg a lakosságot.
Szakmai beszélgetés az MPRSZ Kávéházában
2014.11.21.

Nagy érdeklődést keltő témáról szólt az MPRSZ által 2014. október 16-án megrendezett PR Kávéházi Este.
A szakmai beszélgetésen, amelyre az Uránia Kávéház kellemes környezetében került sor, a résztvevők a társadalmi célú kommunikáció helyzetét vizsgálták vállalati, média, jogi és gyakorlati szempontból, és azt a kérdést boncolgatták, hogy a közelmúltban életbe lépett reklámtörvénynek milyen hatása lehet erre a kommunikációs területre.
Mi az a híresztelésdoktrína?
2014.11.21.

A Civil Rádióban elhangzott egy interjú a sajtóetikáról, a plágiumról, a híresztelésről, a média önszabályzásról, adja tudtul a Sajtóetika oldala. http://ow.ly/D9Zsb.
Harle Tamás, a Civil Rádió munkatársa Barát Tamást a Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága, illetve a Média Önszabályzó Testület soros elnökét kérdezte sajtóetikai kérdésekről.
Civil Börze Club
2014.11.17.

A közösségi vásár következő alkalma november 21-én lesz a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban.
FRISS HÍREINK MOSTANTÓL ITT OLVASHATÓK
2014.11.15.

A honlapunk megújult!
A tartalmak feltöltés alatt állnak. Kérjük, térjen vissza később is!